CatwalkOne.com

I MODETS VÄRLD gäller det att vara främst, bäst och naturligtvis, vackrast. Bildbyrån CatwalkOne levererar bilder från all världens modeshower. Men det gäller inte bara att placera sig bäst vid catwalkens slutände, man måste kunna leverera bilderna snabbt och säkert. Och det i stilsäker och lättförståelig förpackning.

Tillsammans med IT-Design AB (Sebastian Markbåge) har Gedeon Design utvecklat ett branch-unikt bildsöknings- och webshop verktyg. Lätthanterad för både bildinköparen och administratören.

Besök online CatwalkOne.com ››
 
CatwalkOne index page
Index-sidan. Vid varje besök presenteras bilder ur de senaste kollektionerna. Besökaren får dessutom tips om vad som är hetast just nu, både i försäljning och i nyhetsvärde.
 

 

Bakgrund

Det vanliga förfarandet vid bildköp av modefotografer är en uråldrad och krånglig väg att köpa bilder. Bildredaktören ska kontakta fotografen, gemensamt hitta en bild, komma överens om ett pris enligt avtal osv. En inte helt smidig lösning. Naturligtvis kan då webben erbjuda rätt verktyg att köpa digitala bilder. Internet svämmar över av fantastiska lösningar för bildköp. Catwalkfotografering är en liten marknad och få tar sig råd och tid att utveckla ett bra köpsystem. Men i den finansiella krisens spår är det många tidningar och magazin som gått i graven och flera fotografer står utan uppdragsgivare. Ett perfekt tillfälle att ta täten och göra sitt material ännu mer lättillgängligt och mer dagsfärskt än vad konkurrenterna kan prestera.

 

Hur fungerar siten

Vem som helst kan inte bli medlem här. En rigorös ansökningsprocedur med telefonkontakt och verifikation att man arbetar för en tidning ger en tillgång till bildmaterialet. CatwalkOne.com erbjuder de fräschaste bilderna bara ett par timmar efter showens stängning. Med en mycket avancerad sökfunktion kan man snabbt hitta sin väg fram vad man söker genom oceaner med fotografier. Varje modesäsong genererar massor med material som sorteras av administratören med ett lättförståeligt drag- och släppsystem. Lika lätt kan sedan bildköparen dra och släppa sina samlade bildval i en Lightbox eller köpa endast en bild med samma teknik. Köpproceduren tar endast sekunder och kunden får omedelbar tillgång till högkvalitativa bilder, färdiga att använda i magazin och tidningar. Snabbt, enkelt och stilfullt.

 

Screens från CatwalkOne.com

CatwalkOne Collection page
Sökresultat ”Collections”. Under varje säsong fotograferas tusentals bilder som kategoriseras och sorteras under en rad rubriker. Kategorin Designer består av en ständigt växande lista av de mest framstående klädskaparna idag. Välj till exempel Dior under Designer kategorin och alla irrelevanta valmöjligheter sorteras bort.
 
CatwalkOne details page
Bilddetaljssida med Drag- och Släpp-funktionen. Spara bilden i Lightboxen eller släpp bilden i kassen och köp direkt. Direkt under bilden presenteras de näsrmast relevanta bilderna ut samma serie. Naturligtvis kan man även dra och släppa dem.
 
CatwalkOne purchased page
Lightbox i det avslutande steget. Nedladdningssidan. Ladda ner bilderna en och en efter behov eller ta hem färdiga paket med alla bilder. Högupplösta eller lågupplösta för komposition i din design. Se till att du döpt om din lightbox så du kan minnas vad den är senare.
CatwalkOne download email responseCatwalkOne icon collection
Email respons från CatwalkOne.com och ett smakprov av ikoner på siten

 

Design och utveckling

Från det första steget av uppdragets enkla spec till slutproduktens komplexitet ökade vår ambition allteftersom. Vi i utvecklingsgruppen triggade varandra att göra en unik och fullskalig lösning med hjälp av det senaste inom teknik och design. IT-erans höga ambitioner och energi var tillbaka.

CatwalkOne sketching early stages
Enkla layoutskisser.
 
CatwalkOne sketching stages 2
Skisser på interface, layout, sidhuvud och färgsättningar
CatwalkOne. Finalysing the details
Detaljer
 
Besök online CatwalkOne.com >>