Om J.Gedeon

Gedeon Design logoDET VAR LÄNGE MIN DRÖM att få bo och verka i New York, något som infriades 1998 då jag fick chansen att arbeta på RDAi i New York som Art Director på den nystartade webbavdelningen.

Detta utvecklades till en sr Art Director roll med flera personer i min arbetsgrupp och ledde i förlängningen till ett personligt samarbete med Marvin Scott Jarrett, Nylon Magazin (ägare och redaktör av bla RayGun Mag.). En fantastisk möjlighet och mycket utvecklade som formgivare. Idag har jag drivit Gedeon Design i 9 år och utvecklats på ett bredare plan rent affärsmässigt. Projektledning tar allt större del av min tid då jag anlitar underleverantörer vilket i sin tur kräver sin organisationsförmåga. Att förlita sig på duktiga leverantörer ger bra nattsömn. Du vet att du är i goda händer. SOM FORMGIVARE strävar jag efter att förmedla kärnan av kommunikationens personlighet. Varje projekt kräver olika uttryck och karaktär. Som webbformgivare gäller att dessutom förmedla den karaktären i användargränssnitt och symboler.Med samma höga kvalitetsmål oavsett tekniskt utrymme.

SOM ART DIRECTOR ska projektets personlighet förmedlas till hela produktionsgruppen i nära samarbete. Så slutprodukten känns samlad och fokuserad. Ett uppdrag som jag är väl bekant med från flera olika positioner.

Jag är, liksom många andra formgivare, en problemlösare. Att dissekera och finna lösningar på uppdraget är mycket intressant och att få igenom och slutföra projektet finner jag lika tillfredsställande. Under resans gång hinner mycket finpoleras. Kvalitet sitter i idéer och detaljernas utförande. Jag ser mig som en positiv och energisk person med målinriktat fokus. En stor dos humor och ett öppet sinne för nya infallsvinklar gör att man kan finna de optimala lösningarna. Jag tror mig ha mycket god hand med kundkontakter och siktar alltid mot högsta möjliga nivå i utförande av mina projekt och helst vida överskrida kundernas förväntningar. 

Jörgen Gedeon
Jörgen Gedeon

Jag arbetar hårt för att hålla en genomgående hög kvalitet i de kreativa och organisatoriska processerna, från idé till färdig produkt. Jag vill ge mina kunder högsta möjliga professionella service och bidra till deras verksamhet i största möjliga mån.

YRKE Art director, grafisk formgivare, interface designer, projektledare och illustratör

FÖDD: 1969-08-23 och gift och har en dotter

BOR vid Roslagstull i Stockholm

HAR BEGÅVATS MED en Master of Arts från Forsbergs School of Design i Stockholm, beviljats ett amerikanskt visum för Outstanding Abilities (O-visa) och vunnit det prestigefyllda priset Webby Award.

KANSKE AV INTRESSE: Sitter i bostadsrättsföreningens styrelse sedan 2007 och är medlem i Svenska Tecknare samt AIGA.

Utbildningar

– Forsbergs School of Design, Master of Arts, 1993-95

– Beckmans School of Design, 1993

– Nyckelviksskolan, Bildlinjen, 1992

– Basis Konstskola, Konstnärsutbildning, 1991

– Konstskolan Odenplan, Konstnärsutbildning, 1990

– Tekniskt Gymnasium, Byggnadsingenjör, 1985-89

Noterbart

2000    Vinnare av Webby Awards, 2000. För bästa Fashion site. ToddOldham.com

2001    Lärare på Forsbergs design skola. Webb och interaktiva media.

1998    Jurymedlem i Webbspindeln – webbdesign tävling i Stockholm

1998    Gästföreläsare på Masters of Media University i Stockholm

2007-    Medlem i Svenska Tecknare

1999-    Medlem i AIGA – New York (US)